Гриневич закликає вчителів детально вивчити оновлені програми 5–9 класів
14:53

Міністр освіти Лілія Гриневич закликала вчителів 5–9 класів детально вивчити зміни до відповідних навчальних програм.

Про це вона заявила під час серпневої конференції у Києві.

Вона зазначила, що, за результатами громадських обговорень на платформі EdEra, МОН внесло зміни до навчальних програм для 5–9 класів. Усього було 10 тисяч пропозицій.

“Ми плануємо, що з 2018/2019 навчального року кожна дитина в 1 класі буде працювати вже за новими програмами, і всі вчителі пройдуть підготовку. А що робити тим дітям, які сьогодні навчаються в школі? Вони мають чекати, поки підросте Нова українська школа? Ні! І саме тому, шановні керівники навчальних закладів, я хочу привернути вашу увагу, що вся діяльність методичних об”єднань, ваші наради в педколективах мають бути спрямовані на вивчення оновлених програм 5–9 класів”, – звернулась міністр до директорів шкіл.

Оновлені програми пропонують вчителю свободу у визначенні часу, який треба виділити на опрацювання тої чи іншої теми відповідно до особливостей класу, зорієнтовані на компетентнісний підхід та націлені на результат. В оновлених програмах відображено не тільки знаннєвий, а й діяльнісний та ціннісний компоненти.

Окрім того, програми пропонують чотири наскрізні лінії, через які учні будуть опановувати життєві компететності: екологічна безпека та сталий розвиток, громадянська відповідальність, здоров’я і безпека та підприємливість і фінансова грамотність.

Зміни до програм можна подивитись на платформі EdEra. Також команда цієї платформи підготувала відеоуроки для вчителів, виходячи зі змінених програм.

Окрім того, на сайті Інституту модернізації змісту освіти є методичні матеріали.

Переглядів: 628